Sencha Saemidori 2019

Sencha Saemidori 2019

4 950 Ft

Zsenge, rügyes japán zöld tea Ujiból, illatos, ragyogó zöld színben. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2019 május eleje
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg  Ezt a fajtát – saemidori -természetes gyokuronak is hívják, és egyre népszerűbb nemesítés. Ellenálló fajta, fagykár után gyorsan regenerálódik, egyébként korai szedésű, egy héttel megelőzi a yabukitát, ami a legelterjedtebb cserjetípus Japánban. Levelei az átlagosnál magasabb aminosav tartalmúak, teája illatos, lágy, egészen zöld felöntéseket ad. Az átlagosnál egy árnyalattal hosszabban gőzölték, hogy így is kiemeljék a tea természetes zöld karakterét.A klasszikus fukamushi teákat másfél-két percig gőzölik, de általában nagyobb leveleket dolgoznak fel ezzel a módszerrel. Ennek a teának az esetében a néhány másodperccel megtoldott gőzölés is mély zöld színt eredményez a csészében.

A leveleknek egészen különleges, málnás-szamócás illata van, mely még az első felöntés ízében is érezhető. Tíz évvel ezelőtt, a tea 2009-es szedését egyik törzsvendégünk elnevezte lémálnának. Azóta talán ez az idei közelíti meg legjobban azt a legendás évjáratot. 🙂

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-1,5 perces, majd rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel. A tea szoba hőmérsékletű, de akár hideg vízzel is elkészíthető.
Érdekes  Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.