Lapos harang formájú, hófehér, finomporcelán gaiwan 125 ml. FBG01

Lapos harang formájú, hófehér, finomporcelán gaiwan 125 ml. FBG01

4 680 Ft

Kiszélesedő, harang formájú, laposabb profilú hófehér gaiwan.

Leírás

Anyaga: Vékony, hófehér finomporcelán
Űrtartalma: 125 ml.

Kifelé ívelt, szélesedő formájú gaiwan, amelynek a teteje szépen benyúlik az edény alja felé, így jól keverhető vele a tea. Szép nagy gombja van, amely stabil fogást biztosít. A pohár és a csészealj kidolgozása is alapos, pontosan illeszkedő.

A porcelán nem mázazott, esetlegesen átlátszó mázzal bevont (csillogó), alapvetően fehér színű kerámia, melynek összetétele : kaolin és porcelán kő (dunzi) megfelelő arányú keverésével nyert alapanyag. Magas hőfokon, 1200-1300 °C fokon égetik oxigén-elvonásos környezetben. A porcelán test anyaga az évezredek során és területi egységenként is változott Kínában, így a nálunk ismert vékony falú, fényes csontporcelán mellett rengeteg falvastagságú és összetételű porcelánnal találkozhatunk Kínában. A yixingi és más agyagokkal szemben alacsony porozitású, kis vízáteresztő képességű, nagy szilárdságú anyagok, amelyek kemény és rideg felületűek.  Vastagsága 0,2-0,8 mm-ig sokféle lehet, vannak szinte átlátszó vékonyságú keményebb, illetve vastag és puhább tapintású változatok.

A fehér porcelán eszközök esetében elsősorban a tea dominál,  a főzet eredeti színét és textúráját látjuk, ami egy friss kínai zöld tea esetében ezüstösen halványzöld,  japán zöld teáknál harsogó mezőzöld, vörös teáknál narancsos rubin szín, a lemenő nap színe.

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.