Friss Jázmin Ezüst Tűk, fehér tea 2019

Friss Jázmin Ezüst Tűk, fehér tea 2019

3 800 Ft

100% , kiváló minőségű fehér rügytea, jázmin ízesítéssel. Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian
Gyártási év 2019
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Erős tea
Jelleg Ennek a teának az alapját nem zöld tea, hanem fehér tea (Bai Hao Yinzhen) adja. A jázmin tea kedvelő ember a legfinomabb, legfrissebb jázminos ízzel találkozhat ebben a jázmin ízesítésű fehér teában. A jázmin íz fokozható a fehér tea könnyű, édes, virágos aromájával.A jázmin zöld teáknál alacsonyabb koffein tartalmú, ezért a késő délutáni órákban is fogyasztható.

A jázminvirággal való ízesítés Perzsiából származik, Kínába a 3. században került, majd a Song dinasztia idején 10-13 század lett népszerű.

A jázmin gyógyhatásai

A HKO (hagyományos kínai orvoslás) a jázmin virágzatot gyógynövényként is számon tartja, mindamellett, hogy gyakori alapanyaga a távol-keleti szépítő és illatszereknek. Hatásait tekintve, úgy tartják, csillapítja a fájdalmakat, csökkenti a vizesedést, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a test energiáit. Friss, tiszta illata semlegesíti a kellemetlen szagokat. Segít kezelni a szív és érrendszeri betegségeket kísérő tüneteket, mint szívdobogás, nehéz légzés, fejfájás, szédülés.
Nők számára a bőrszépítő tulajdonságait is érdemes kiemelni, hiszen a nemkívánatos foltok és elszíneződéseinek hatásos és kíméletes ellenszere.
Mérsékli a kimerültség lelki tüneteit, nyugtató, stresszoldó hatású, segít álmatlanság esetén.
Hosszú távon fogyasztva segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, harmonizálja a gyomrot, csillapítja az alhasi görcsöket.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 80 C° víz,  1 -2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.