Da Hong Pao, Nagy vörös köntös, mézes paradicsom aroma

Da Hong Pao, Nagy vörös köntös, mézes paradicsom aroma

3 600 Ft

Egyedi karakterű dohány, kakaó és paradicsomos aromájú, édesbe hajló, pirított oolong tea. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás: Fujian, Wuyishan
Gyártási idő: 2018 szeptember
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff++, közepesen erős
————
Jelleg: A különleges adottságú termővidéknek, amely valójában sziklaszorosok és katlanok szövevénye, valamint az egyedi feldolgozási módnak és sütési eljárásoknak köszönhetően a tea első fogyasztásra meghökkentő ám maradandó élményt nyújt. Száraz illata kakaós, enyhén füstös, ígéretesen mély, édesfűszeres (köményes, fahéjas) karakterű. Első felöntése ontja magából az olvasztott keserű csokoládé, dohány és pirított magvak aromáját, amely hihetetlen komplexitást kölcsönöz az egyébként szárazba hajló, de pikánsan fűszeres, édeskés íznek. Ez a Dahongpao nem túlsütött, könnyed, mégis tartalmas és magas aromájú, átható illatú és ízű, kiváló tea! Különlegessége az első pillanatra furcsa mézes és paradicsomos aromák együttese, szolid köményes-fahéjas háttérrel, hagyma lekvárra jellemző pikáns édességgel. A sütött rétegek leázásával  megjelenik a minőségi oolong teákra jellemző zöldebb, virágosabb jegy, amely élénk narancsvirág illatban és enyhe citrusosságban realizálódik. Fogyasztásakor erős és hosszú utóízét a torokból visszatérő édes lehelet kerekíti ki.

A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke.  A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.

A Da Hong Pao jelentése Nagy Vörös Köpeny. A legenda szerint néhány száz éve egy fiatalember a falujából hivatalnoki vizsgát tenni indult a fővárosba. A Wuyi sziklákat keresztezve útján hirtelen megbetegedett, a helyi kolostor szerzetesei több napig ápolták és teával itatták, mire folyathatta útját. A sikeres vizsga után később császári elöljáró lett. Egy alkalommal hazafelé tartva vihar verte teafákra lett figyelmes. Levette a hatalom jelképeként hordott előkelő vörös köpenyét és ráterítette a három bokorra. Innen kapta a nevét a tea, amelyet bevéstek az alatta lévő sziklafalba is.

————
Adagolás: 8g + 1,5 – 2 dl víz
Elkészítés: 85°C fokos vízzel, 15-20 másodpercig áztatva, 10-12 felöntéssel

wuyi1

A Wiyu tea préselése a Song korban

A Wuyi tea préselése a Song korban

A császári teakert a Wuyi hegyen

A császári teakert a Wuyi hegyen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az eredeti Da Hong Pao bokrok

A Wuyi hegyi sziklaszoros

A Wuyi hegyi sziklaszoros teakertekkel

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 100g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Da Hong Pao, Nagy vörös köntös, mézes paradicsom aroma” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten