Több mint 10 éve foglalkozunk professzionális szinten teákkal és járjuk Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, gyarapítva tapasztalatainkat, bővítve kapcsolatrendszerünket. Több mint hét éve tartunk nagy sikerrel kezdő szintű, haladó és tematikus tea tanfolyamokat a tea iránt érdeklődő fogyasztók és szakemberek számára. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi italfogyasztás iránt, amelyhez mi magunk a teáról szóló ismeretek bővítésével tudunk hozzájárulni. Kezdő és haladó tea tanfolyamainkkal olyan alternatívát kínálunk a kulturált és minőségi italfogyasztáson belül, amely egy kifinomult, illatos világon keresztül legfontosabb kapcsolatainkat erősíti.

 2020 Rendhagyó, online Tea Tanfolyamok időpontjai:

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@cuentagoto.info címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 21.500 Ft, amely magába foglalja egy kezdő teás készlet /termek/kezdo-gaiwan-keszlet-bambusz-teatalcaval-3/ , valamint a teakóstoló csomag árát és kiküldését a résztvevő címére. A tanfolyamot a zoom rendszerben tartjuk, a belépésben segítünk.

Bevezetés a kínai teák világába
Rendhagyó, online tanfolyam

2020. Augusztus 07. Péntek
16.00-21.00
KEZDŐ TEÁSOKNAK
Max létszám: 8 fő
Részvételi díj: 21500 Ft/Fő
Virtuális teaszoba – ZOOM

BEVEZETÉS A KÍNAI TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer) kínai tea tanfolyam — elmélet + gyakorlat.  A kezdő teáskészletet és a teákat minden jelentkezőnek kiküldjük futárral, ez benne van az árban.

4 + 3 =

 


———————————————————————————-

1. ALAPSZINTŰ KÍNAI TEA TANFOLYAM, ismerkedés a teafajtákkal : fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer (gong fu cha)

———————————————————————————-

A workshop célja, hogy passzív szemlélőből aktív teakészítővé váljatok, illetve saját teás szettel otthoni, vagy munkahelyi körülmények között is iható, sőt finom teát tudjatok készíteni. A teázást a tea elkészítését és elfogyasztását egyaránt magába foglaló relaxáló és kreativitásfejlesztő tevékenységként ismerjük meg. A tea fizikai valóságához kapcsolódó szépségeivel, gőzének illatával, főzetének tisztaságával és ízével kinyitja érzékeinket és fogékonyabbá tesz.  AZ ALAPKURZUS ÁRA: 8900 Ft. Ez tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, majd ezt követően minden résztvevő külön szettel, önállóan elkészít minden teatípusból legalább egy híres teafajtát és együtt gyakorolunk 2 órán keresztül. Nagyon izgalmas szokott lenni 🙂

tea tanfolyam

Megismerjük az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puerh) és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat.

tea tanfolyam, tea típusok

A gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket. A résztvevők élvezhető és továbbfejleszthető tudásszintre kerülnek a kurzus végére.

1.1 Tematika

1. Főbb teatípusok és különbözőségek
2. Termőterületek és feldolgozási mód
3. Összetétel és élettani hatások
4. Teavíz, kemény és lágy vizek, vízforralás
5. Az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterek
6. Vízhőfok és áztatási idő
7. A teakészítés eszközei
8. Teakóstolás, ízek és illatok fokozatai

1.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI kap egy kis kezdő szettet, bambusz tálcával, benne gaiwan, kiöntő, szűrők és csészék. Ezzel alapvetően kínai, illetve tajvani teákat fogunk készíteni, mert arra való. Rövid eszközismertetőt követően munkához látunk, és finomabbnál finomabb teákat fogunk elkészíteni és elfogyasztani. Fehérrel kezdjük, majd zöld, oolong, fekete következik, és persze puerh a végére.  Miközben szépen haladunk lépésről lépésre, választ kaptok a felmerülő kérdéseitekre is.

1.3 Árak és benefitek

AZ ALAPKURZUS ÁRA: 8900 Ft.
A Kezdő vagy gyakorló szett kedvezményes áron elvihető a tanfolyam végén: 19500 Ft helyett 15500Ft-ért, aki szeretne tovább teázni 🙂 ezt majd eldöntitek, mindenben segítünk.

tea tanfolyam

Nagyon sokat gyakorolunk amíg rögzülnek a mozdulatok, a teakészítés ritmusa, és mondhatni alapszintű jártasságra tesztek szert.

tea tanfolyam

1.4 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@cuentagoto.info címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 6013110. Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 8900 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

1.5 Továbbfejlődési lehetőség

A teázás örök szenvedélyeddé válhat, amely testileg és lelkileg is jobb kondícióba hoz, egyfajta felüdülést jelent a nap során.

—————————————————————————————————————————

2. BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA

—————————————————————————————————————————

2.1 Részletes tematika

1. A japán teaszertartás eredete, története, kulturális háttere

2. Legfontosabb teafajták és előállítási módjuk

3. Leghíresebb termővidékek és teáik (Shincha, Sencha, Gyokuro, Matcha)

4. Japán teás eszközök és kerámiák ismertetése (jellemző formák és anyagok)

5. Az egyes teafajták fogyasztásához kapcsolódó ismeretek, elkészítési módok

6. Az elkészítést befolyásoló paraméterek: vízminőség, hőfok, áztatási idő

7.  Teakészítés a gyakorlatban

2.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának 🙂 ) elkészítünk egy Sencha, egy Gyokuro és egy Matcha teát. Nagyon fontos, hogy a teát ti magatok is elkészítsétek, hogy a későbbiekben otthon is bátrabban próbálkozzatok.

2.3 Árak és benefitek

A TANFOLYAM ÁRA: 7.800 Ft.
Minden résztvevőnek biztosítunk eszközöket a teák elkészítéséhez .

japanszett

2.3 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 7800 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

—————————————————————————————–

3. HALADÓ SZINTŰ TEA TANFOLYAM

—————————————————————————————–

3.1 Teafajták, termőhelyek, eszközök, szertartások

Teás ismereteink gyarapítását és elmélyítését megcélozva időközönként, jellemzően havonta egy alkalommal tartunk egy olyan speciális előadást, amelyben teás régiókat, speciális teafajtákat vagy eszközöket mutatunk be, illetve a teaszertartáshoz kapcsolódó fogalmainkat bővítjük.

teatanfolyam9

3.2 Jelentkezés, ár és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap) vagy utalással. Az kurzus ára: 4800 Ft, amelyből 3000 Ft a helyszínen levásárolható. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a tanfolyam előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

—————————————————————————————–

4. TEA TANFOLYAM BARISTÁKNAK és vendéglátóipari szakembereknek

—————————————————————————————–

A tanfolyam célja, hogy profi teakészítővé váljatok, vendégeiteknek esztétikus módon, biztos kézzel, hagyományosabb vagy modernebb eszközökkel is finom teát tudjatok készíteni. Ezt szeretnénk háttérismeretekkel és gyakorlati fogások bemutatásával elősegíteni. A tanfolyamon kiosztunk egy vázlatos tananyagot a legfontosabb tudnivalókkal, amelybe jegyzetelni tudtok és a későbbiek során is segítségetekre lesz. A tanfolyam végén a sikeres résztvevők kapnak egy igazolást a részvételről, amelyben felsoroljuk a tanfolyamon érintett témákat és gyakorlati tudást.

4.1 Tematika

1. A teanövény bemutatása
2. A tea felfedezése és művelésbe vonása
3. A tea történelme és elterjedése
a világban
4. Teatermő területek (Kína, Japán, India, Tajvan)
5. Teafajták és feldolgozási mód (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer)
6. A tea minősége: osztályozási rendszerek, frissesség és lejárati idő, helyes tárolás
7. A teakészítés alapjai: vízminőség és vízhőfok, adagolás, áztatási idő
8. Teakészítés hagyományos eszközökkel (gyakorlat)
9. Teakészítés modern eszközökkel (gyakorlat)
10. Vízforralás és hőfokmérés egyszerűen
11. Teakészítés és kommunikáció kávéorientált vendégekkel
12. A teakóstolás alapjai (minőség, íz, aroma, hatások)
13. Ráadás: ízesített teák, virágok, a tea sütése, keverése más italokkal, a tea mint kísérőital

4.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának 🙂 ) elkészítünk egy japán zöld, egy kínai zöld jázmin és egy kínai oolong teát szertartásosan, majd egy kínai zöld teát és egy tajvani fekete teát modern eszközökkel.

4.3 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 19500 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

—————————————————————————————–

5. KÉPEK A KEZDŐ SZINTŰ TEA TANFOLYAMRÓL

—————————————————————————————–

 

 

 

—————————————————————————————–

6. KÉPEK A HALADÓ SZINTŰ TEA TANFOLYAMRÓL

—————————————————————————————–

 

 

TEA TANFOLYAMOK

Teakóstoló programjainkkal olyan alternatívát kínálunk a kulturált és minőségi italfogyasztáson belül, amely egy kifinomult, illatos világon keresztül legfontosabb kapcsolatainkat erősíti. Társasági italként lehetőséget teremt a találkozásra és egymásra figyelésre, egyedül teázva lényünk mélyebben rejlő dimenzióit tárja fel, messzi tájakon őshonos növényként emlékeztet bennünket a természettel való szoros kapcsolatunkra. Teakóstolóinkkal a kreatív kikapcsolódást és szépségkeresést szeretnénk támogatni.

A programokat 3 típusba soroltuk: TEÁVAL ISMERKEDŐ, TEÁZÁSBAN GYAKORLOTT és TUDATOS TEÁS emberek számára ajánlott.
Jelentkezés:  Az űrlap kitöltésével / vagy E-mailben:  info@cuentagoto.info / vagy Telefonon: (36)-(70) – 357 9371

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.